Tio Sekunder tänker jag slå min storerbror med när vi springer "Jättelångt" år 2013

Mitt foto
Min väg från tjockis till marathonjoggare

10 Sekunder

Mitt mål med träningen är att ORKA LÄNGE. Mest för att kunna leka med barnen.

Nu har jag lyckats lura min storebror att anta utmaningen att springa Jättelångt år 2013. http://www.jattelangt.se/ Han tror att vi skall gå i mål tillsammans, men jag skall klå honom med 10 sekunder. Därav namnet på bloggen.

Kolla gärna in min brors blogg "tio timmar"

http://www.tiotimmar.se/

Eller min frus

http://mariapavagmot.blogspot.com/

tisdag 17 maj 2011

Bästa Brödet

eller, vem behöver bakmaskin
Jag har snott allt på internet: googla kalljäst dinkelbröd så hittar ni orginalet.
Jag måste grädda 50-55 minuter. Beror förmodligen lite på kylskåpstemp och /eller ugnen
Andra gången så hade vi i hasselnötter, det blev inte sämre av det.

Kvällsarbetet tar ca 8-10 minuter

Karins kalljästa Dinkelbröd



Det här brödet är kalljäst i kylskåp och jästmängden är lika med en sockerbit i storlek.
Det går att variera med olika smaksättningar.
Valnötter är gott, men brödet är också gott som det är.


Karins kalljästa Dinkelbröd
Källa: Egen
Uppladdad av: ikon

Ingredienser

5 g jäst (1/9-del av ett paket)
1 tsk salt
1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten
10 dl fullkorns dinkelmjöl

Smaksättning enligt eget önskemål t ex nötter, frön, torkad frukt eller kryddor, t ex fänkål eller kummin.


Karins kalljästa Dinkelbröd Karins kalljästa Dinkelbröd
Betyg:0 rösterVisningar: 1462Sparat: 37

Gör så här

Kvällen innan:
*Blanda jäst, salt, honung och vatten.
*Rör ned dinkelmjölet.
*Tillsätt smaksättning enligt eget önskemål.

Klipp till en bit bakplåtspapper, lägg den i botten och över långsidorna i en 1,2 l brödform eller smörj den.
Häll upp den lösa degen i formen.
Lägg en handduk över och ställ den i kyl till nästa morgon.

På morgonen:
Ställ in brödformen i den kalla ugnen och sätt den på 200 grader. Klart efter 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar