Jag har snott allt på internet: googla kalljäst dinkelbröd så hittar ni orginalet.
Jag måste grädda 50-55 minuter. Beror förmodligen lite på kylskåpstemp och /eller ugnen
Andra gången så hade vi i hasselnötter, det blev inte sämre av det.
Kvällsarbetet tar ca 8-10 minuter
Karins kalljästa Dinkelbröd
Det här brödet är kalljäst i kylskåp och jästmängden är lika med en sockerbit i storlek.
Det går att variera med olika smaksättningar.
Valnötter är gott, men brödet är också gott som det är.
Det går att variera med olika smaksättningar.
Valnötter är gott, men brödet är också gott som det är.
Källa: Egen Uppladdad av: ikon |
Ingredienser
5 g jäst (1/9-del av ett paket)1 tsk salt
1 msk honung
5 dl fingervarmt vatten
10 dl fullkorns dinkelmjöl
Smaksättning enligt eget önskemål t ex nötter, frön, torkad frukt eller kryddor, t ex fänkål eller kummin.
Karins kalljästa Dinkelbröd
Betyg: | 0 röster | Visningar: 1462 | Sparat: 37 |
Gör så här
Kvällen innan:
*Blanda jäst, salt, honung och vatten.
*Rör ned dinkelmjölet.
*Tillsätt smaksättning enligt eget önskemål.
Klipp till en bit bakplåtspapper, lägg den i botten och över långsidorna i en 1,2 l brödform eller smörj den.
Häll upp den lösa degen i formen.
Lägg en handduk över och ställ den i kyl till nästa morgon.
På morgonen:
Ställ in brödformen i den kalla ugnen och sätt den på 200 grader. Klart efter 40-45 minuter.
*Blanda jäst, salt, honung och vatten.
*Rör ned dinkelmjölet.
*Tillsätt smaksättning enligt eget önskemål.
Klipp till en bit bakplåtspapper, lägg den i botten och över långsidorna i en 1,2 l brödform eller smörj den.
Häll upp den lösa degen i formen.
Lägg en handduk över och ställ den i kyl till nästa morgon.
På morgonen:
Ställ in brödformen i den kalla ugnen och sätt den på 200 grader. Klart efter 40-45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar